Figura la 4.5 milioane pe kilometru cu0 Comment

Figura 5.

5: Fotografie ce ilustreaza coada de camioane care ies din Romania la punctul de trecere Nadlac 2007In orice caz, trebuie evidentiat faptul ca nu s-a alocat niciun procent din capital pentru aceasta analiza a transportului care sa poata fi asociata cu facilitatile si procedurile practicate la frontier. In mod clar, problemele la traversarea granite sunt complexe in contextul Uniunii Europene si nu fac scopul acestui studiu de fezabilitate.5.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

4.2.1Comparatii actualizateIn 2001 Consultantii (Booz Allen Hamilton) au reusit sa reduca substantial costurile de capital fata de cum au fost estimate in Studiul de Fezabilitate din 1998 pentru cei 214.5 kilometri de autostrada (Nadlac-Arad-Timisoara-Lugoj-Deva) reducand cei 1.724 miliarde $ americani (aproximativ 6.7 milioane per kilometre) la 961 milioane $ americani, astfel costul de capital a fost de 1134 milioane $ americani (1$ american = 1.18 la sfarsitul lunii iunie 2001), un cost de 5.3 milioaneper kilometre.

Se asteapta ca autostrada sa fie deschisa in 2006. Reducerile au fost obtinute prin: Reducerea semnificativa a inaltimii terasamentului pe majoritatea lungimii autostrazii;Reducerea lungimii podurilor prin construirea de terasamente pana la inaltimi de 10 metri; siReduced unit prices for major construction items as a result of a critical review of those prices after examining current market rates paid as part of recent contracts. Preturi unitare reduse pentru majoritatea elementelor de constructie ca rezultat al revizuirii acestor preturi dupa examinarea pietei actuale ca parte din contractele recente.

In 2003 Consultantii Halcrow au estimat costurile pentru autostrada (Arad-Nadlac) la 4.5 milioane pe kilometru cu includerea tuturor structurilor si a terenului pe care trece autostrada. In orice caz, lungimea a fost de doar 33 kilometri, si acest lucru a stat la baza estimarii din cadrul Programului pentru sectorul Transporturi desfasurat de Ministerul Transportului. Estimarile Halcrow s-au bazat pe (A) Studiul Regional pentru Infrastructura Transporturilor (TIRS), (b) valorile cunoscute ale programelor, si (c) cantitatile din Raportul Booz Allen Hamilton.In timp ce a existat un model de reducere a costurilor pentru Autostrada Arad-Nadlac, ultimele estimari pe care le-am facut in 2007, bazate pe proiectele preliminare, o evaluare a cantitatilor si preturile de la contractori, ofertanti, si date comparative intre Romania si Uniunea Europeana arata faptul ca sunt incluse in costurile de capital economic toate costurile associate (teren, noduri rutiere, drumuri de legatura etc.), insa nu sunt incluse facilitatile de frontiera, ajungandu-se la un rezultat de 5.2 milioane pe kilometru +/- 20%. 5.

5.1A nu face nimic si a face minimul necesarVarianta de a nu face nimic, care implica intretinerea continua si o noua asfaltare pentru DN7, rezulta inevitabil intr-un nivel din ce in ce mai scazut de servicii pentru utilizatorii drumului. Situatia de a face Minimul necesar este de fapt o sosea cu patru benzi pe deplin operationala care devine neoperationala in momentul construirii unei noi variante ocolitoare la Pecica. Estimam ca aceasta lucrare va costa in jur de 113 milioane , aproximativ 57% din costul pe kilometre al unei autostrazi.

Solutia fara autostarda ar avea patru avantaje comparativ cu variantele de a Face minimul necesar/de a nu face nimic:Ar asigura o conexiune mai rapida cu frontiera, facilitand trecerea granite si comertul international;Ar asigura o varianta ocolitoare full-service atat pentru Pecica cat si pentru Nadlac; Ar imbunatati considerabil siguranta si calitatea mediului inconjuratorOdata conectata la E68 din Ungaria, aceasta sosea ar asigura o economie a distantei de 3 kilometri fata de solutia de a Nu face Nimic.The convention is that where the Do Minimum is a substantial percentage of the Project Costs (say, 20% plus) then the Do Minimum should be compared with the Do Nothing. Conventia este ca in momentul in care optiunea minimul necesar constituie un procentaj substantial din valoarea Proiectului (sa spunem, 20% in plus), atunci solutia Minimul necesar ar trebui comparata cu varianta de a nu face nimic.5.5.2Alte varianteAnterior s-a recomandat folosirea solutiei de drum neoperational cu o banda pe fiecare sens pentru aceasta conexiune, in partenerilkmclmcsncnzojhasjc

x

Hi!
I'm Adrienne!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out